20e Orgelconcert

Het is weer zover! We mogen weer vol trots een orgelconcert aankondigen. Dit maal, voor de 20e uitvoering, is het een Orgel- & Pianoconcert.

In het kader van de viering 50 jaar Gemengd O.L.Vrouwkoor Bonheiden, organiseren we het 20e Orgel- & Pianoconcert. De uitvoering wordt verzorgd door Peter Van de Velde op het orgel en Marianna Nevolovitsch aan de piano.

Peter Van de Velde werd in 2002 benoemd tot titularis organist van de Antwerpse kathedraal en Marianna Nevolovitsch is sinds 2004 begeleidster voor de vioolklas van Prof. Thomas Brandis en Carlos Johnson in de muziekschool van Lübeck. Sinds 2007 is zij ook regelmatig te gast op de internationale Masterclass academie in Hamburg.

Marianna opent het concert met “Piano concerto n°2 opus 18” van Sergey Rachmaninov. Samen met Peter speelt ze dan “Concert voor orgel en piano opus 74” van Flor Peeters. En de avond wordt afgesloten met een werk van Cesar Frank, het “Larghetto” uit het strijkkwartet. Wederom kunnen we jullie dus een prachtig programma voorschotelen met 2 ongelofelijke solisten.

Waar valt dit moois te beluisteren? 

In de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Bonheiden op vrijdag 19 april 2024 om 20h. 

Tickets zijn te verkrijgen via ’t Blikveld. Ofwel aan de balie (Jacques Morrensplein 2, 2820 Bonheiden), ofwel telefonisch op 015/50.28.70, maar ook via www.blikveld.be/orgelpianoconcert. Tickets kosten 16 EUR. Voor kinderen jonger dan 12 is het gratis. De ticketverkoop sluit af op vrijdag 19 april om 19h30.

We hopen jullie daar te mogen verwelkomen!

Nieuws, nieuws, nieuws

“Eindelijk!”, zullen jullie zeggen. Ja, eindelijk zijn we er terug met wat nieuws over ons koor. En wie beter dan onze voorzitter om jullie te vertellen over wat er allemaal te gebeuren staat voor ons koor in het komende jaar. Hierbij dus zijn voordracht tijdens de mis voor de parochiale verenigingen op 12 november 2023:

“Beste mensen,

De vijf wijze meisjes uit het Evangelie hielden hun lamp brandend en konden zo mee naar binnen voor het feest. De lamp die hier vooraan brand is een lamp voor ieder van u, een lamp die jullie uitnodigt op ons feest, HET feest van het Onze-Lieve-Vrouwkoor.

Er is al lang koorleven in onze parochie, maar volgend jaar [nvdr: in 2024] bestaat het Gemengd Onze-Lieve-Vrouwkoor 50 jaar en dat kunnen we niet zomaar laten voorbijgaan. We laten iedereen graag meegenieten van dit gouden jubileum en wees er maar zeker van, het wordt een jaar vol muziek.

Wij hebben 4 bijzondere activiteiten gepland, en het mag gezegd zijn dat wij telkens kunnen rekenen op de ondersteuning door musici van de bovenste plank.

Op vrijdag 19 april organiseren wij i.s.m. de Kerkraad ons 20e Orgel- en Pianoconcert in deze kerk, ook een jubileum.

Peter Van de Velde aan het orgel en titelpartner van de Sint Petersburg Philharmonia, Marianna Nevolovitch aan de piano brengen werken van o.m. Sergei Rachmaninov, Flor Peeters en César Franck.

Op zondag 23 juni zingen wij in deze kerk, samen met het jongerenkoor Lyric Music de misviering om 10u30. [nvdr: een heel speciale verjaardagsmis]

Beide koren worden muzikaal ondersteund door Erwin Van Bogaert aan het orgel, Sayaka Horië en Dries Van den Bergh aan de piano, Guy Godts speelt trompet en het geheel wordt nog extra ondersteund door het Blaasensemble Ambrians.

Het is en het blijft in de eerste plaats een misviering, maar met dat extra muzikale ondersteuning verdient deze zeker de titel Concertmis.

Op zaterdag 28 september verwachten we iedereen in ’t Blikveld voor een meezingconcert. Het koor, de Koninklijke Muziekvereniging van Bonheiden, Erwin Van Bogaert en Sayaka Horië aan de vleugelpiano, rekenen dan op jullie om de bekendste meezingers te laten galmen door de podiumzaal van het Blikveld en graag ook ver daarbuiten.

Op vrijdag 27 december sluiten we ons gouden – jubileum – jaar af in deze kerk met de kerstevocatie naar een idee van Herman Van Veen.

Naast onze eigen inbreng, kunnen wij beroep doen op het jongerenkoor Lyric Music, een verteller en twee solisten terwijl het geheel begeleid wordt door een gelegenheidsorkest.

Wij zien mekaar graag terug op die verschillende evenementen. Kaarten zijn te bekomen via het Blikveld, maar meer nieuws daarover volgt te gepasten tijde.

Namens het ganse koor … Dank u.”

So, so, so….Vrolijk Kerstfeest!

Alhoewel we al meer dan 9 maanden niet meer echt samen konden zingen, zijn we elkaar niet vergeten. En dat hebben we met het initiatief van een koorlid deze week goed getoond. Mooier dan 1 van de 2 kerstvrouwen die de pakjes ging ronddragen konden we het zelf niet schrijven, dus hierbij haar kerstbrief:

“So, so, so, iedereen,
Ons werk zit erop. Ja, de kerstvrouwen van het Onze-Lieve-Vrouwkoor zijn sneller dan de Kerstman. Ze moesten ook niet van het hoge Noorden komen én ze mochten handelen in het licht. In het verborgene is dat natuurlijk veel moeilijker.
Het ‘sneeuwwit vogeltje’ kan zich nu nestelen in de ‘o zo mooie dennenboom’, want dan zijn zijn ‘takken wonderschoon’.
Dank aan iedereen die creatief aan de slag ging en zoiets van zichzelf wilde delen aan de andere koorleden. Dank aan de kerstvrouw, die in de hemel van Bonhei woont. Zij verzamelde alles, pakte hier en daar nog wat in en was dé GPS van dienst. Op de vraag: ‘Wilt gij niet mijnen bode zijn? en ‘Gij weet den weg?’, kon zij met recht en reden antwoorden: ‘Ik weet hem wel! din don don.’ Dank voor de gastvrijheid op den dorpel. Het was fijn om zovelen terug te zien.
We broeden nu op een idee om dit in 2021 te herhalen. Wees gerust dat ons ei wel zal gelegd zijn voor Pasen. Hopelijk doen er dan nog meer mensen mee, hoewel de opkomst van 19 geschenken geen slecht begin is natuurlijk. Geniet van wat je mocht ontvangen, maar vooral van de zekerheid dat, ondanks deze barre tijden, er nog verbondenheid schittert tussen onze koorleden.
Hartverwarmende groeten,
De andere kerstvrouw”

Omdat we jullie allen de mooie tekst van één van onze trouwe koorleden niet wilden onthouden, vinden jullie dit hieronder ook nog terug. Geniet ervan, zoals wij dat ook deden. En bij deze alvast een Zalige Kerst, Prettige Feestdagen en de Allerbeste Wensen voor 2021! (van de webmaster en het hele koor)

Corona spant de kroon
Bij grote pandemieën – en we zitten er midden in –
denken mensen na over wie ze zijn,
Covid 19 heeft ons in de ban – waar kwam het vandaan? –
Een onbekend virus heeft zich probleemloos weten te verplaatsen
Van Wuhan naar Hokaido – van Japan naar Zaventem –
van Brussel naar Londen en de hele wereld rond
tot zelfs in het Amerika van Trump…
Eerst was er de ontkenning …tot dan het virus toch wist toe te slaan…
Een eerste golf rolt over ons heen… mensen er komt een lockdown…
Iedereen haast zich .. in het warenhuis is er plots een race tegen de klok
met karren vol WC-papier komt men naar buiten….
Men draagt ze op handen de rollen, uit de kar in de auto waar gaan ze heen?
Elk wil zijn rol, elk wil zijn deel .
Vroeger, ja vroeger ademde ik, gewoon heel eenvoudig, in en uit en weer in en
weer uit,
nu draag ik een mondmasker en mijn bril is een dampscherm …
soms zie ik niet waarheen de wereld gaat…
Een tweede, een derde golf komt eraan, een wereldwijde pandemie, velen
halen het niet….
Maar er komt een vaccin – niet één maar vele –
warm of koud het kan ons niet deren,
Miljoenen worden ingeënt…
En zo komt een tijd dat het virus uittreedt,
dan zullen de klokken luiden
en komen we weer op straat –
eindelijk zullen we weer elkaar
omhelzen en knuffelen…..
eindelijk en als nooit voorheen…
JG

AFGELASTING – Orgel- en Pianoconcert

Door de maatregelen omtrent het Corona-virus wordt het Orgel- en Pianoconcert op vrijdag 17 april ek afgelast. We bekijken met de ganse organisatie of het eventueel mogelijk is om het concert op een latere datum in 2020 te laten doorgaan. We zullen hier ten gepaste tijde over communiceren.

Ondertussen wensen we jullie allemaal nog een zeer goede gezondheid en veel muziekplezier toe. We zien mekaar spoedig terug!

Orgel- en Pianoconcert

Op vrijdag 17 april 2020 kunnen we met z’n allen genieten van het 20ste Orgelconcert in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Bonheiden. Negentien concerten zijn hier ondertussen al aan vooraf gegaan met diverse combinaties zoals “orgel”, “orgel-zang”, “orgel-viool”, “orgel-percussie”, “orgel-sax”, “orgel-doedelzak”, “orgel-harp”, e.a.

Speciaal voor de 20ste verjaardag van dit Orgelconcert zal het een combinatie van “orgel-piano” worden. Voor dit toch wel bijzondere concert mogen wij beroep doen op een zeer gewaardeerd organist en tevens titularis van de Antwerpse Onze Lieve Vrouwkathedraal Peter Van de Velde, om het orgel te bespelen. Hij concerteert samen met de talentvolle pianiste Marianna Nevolovitsch, die afkomstig is van Sint-Petersburg.

Met deze 2 topmuzikanten kan het niet anders dan een prachtig concert worden. Zij brengen twee prachtige werken: Piano Concerto N°2 Op. 18 van Sergey Rachmaninov en het Concerto voor orgel en piano Op. 74 van Flor Peeters. Kaarten voor dit concert kosten 15€ en zijn te bekomen bij de leden van het Onze-Lieve-Vrouwkoor Bonheiden, via mail op “olvkoorbonheiden@outlook.com“, of via Gsm 0479 40 74 77 (Remi Verreth). Kinderen -12 jaar krijgen gratis toegang tot het concert.

Wij heten iedere concertliefhebber zeer hartelijk welkom op vrijdag 17 april 2020 in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Bonheiden (Dorpsplein 1). De deuren gaan open om 19h30 en het concert start om 20h. We verwachten dat het concert ongeveer 2h zal duren, inclusief een pauze van ongeveer 15 minuten. Parkeren kan op het kerkplein of op de parking De Meent (Waversesteenweg 29) op ongeveer 5 minuten wandelafstand van de kerk.

The Sound of Movies

Concert 24112019Wandel op zondag 24 november 2019 om 15u00 over de rode loper van de Onze-Lieve-Vrouwkerk te Bonheiden en geniet van ” The sound of movies “. Een filmmuziekfestijn u gebracht door het Onze- Lieve- Vrouwkoor in samenwerking met Katrijn Aper (saxofoniste), Rozemarijn Vanwijnsberghe (sopraan/soliste) en Erwin Van Bogaert (orgel en piano). Kaarten voor dit concert zijn te bekomen bij de koorleden of te bestellen via het contactformulier op de site, via mail (olvkoorbonheiden@outlook.com) of op telefoonnummers 0479 40 74 77 of 0485 32 66 06.   Ze kosten 10 EUR in voorverkoop.  Wij begroeten jullie graag vanaf 14u30.

Orgelconcert “Wind en Snaren”

OrgelConcert vrijdag 26 april 2019

Hier zijn we weer met het heuglijke bericht dat ook in 2019 het Onze-Lieve-Vrouwkoor een nieuwe editie van het orgelconcert kan aanbieden.

In samenwerking met Libertas presenteren we jullie dit jaar, op vrijdag 26 april 2019, een unieke combinatie van orgel en harp.  Sayaka Horië op orgel en Astrid Desantoine op harp zullen jullie verwelkomen met werken van onder andere J. Thomas, J.S.Bach, A.Hasselmans, F. Poenitz, W.F.Bach, C. Saint-Saëns, M. Tournier, E. Nevin, C.P.E. Bach, B. Andrès en G.F. Händel.  Zeker de moeite waard om ook dit jaar weer aanwezig te zijn.  We zijn ondertussen toe aan de 19e editie en wederom belooft het weer een pareltje te worden.

Kaarten kunnen besteld worden via de koorleden van het Onze-Lieve-Vrouwkoor, op nummer 0479 40 74 77 of via mail op olvkoorbonheiden@outlook.com.  In voorverkoop kosten ze 10 EUR.

Plan dus vrijdag 26 april 2019 van 20h tot 22h30 maar in je kalender en kom met ons mee genieten van de prachtige muziek die Sayaka en Astrid voor ons in petto hebben.

En voor degenen die het Onze-Lieve-Vrouwkoor ook nog eens graag in concert zien, kunnen we nu al vrijgeven dat we een nieuw concert plannen op zondag 24 november.  Meer informatie volgt later 🙂

 

Concert met orgel en doedelzak

Het Onze-Lieve-Vrouwkoor Bonheiden nodigt u uit op haar 18de editie van onze orgelconcerten op vrijdag 13 april om 20h30. Wij bieden u een concert aan met orgel en Vlaamse doedelzak, dat u gebracht wordt door het duo ” MEMENTO MEI ” bestaande uit Erwin Van Bogaert op orgel en Luc Ooghe op doedelzak.

Erwin Van Bogaert behaalde zijn diploma Laureaat Orgel aan het Lemmensinstituut en ook aan het conservatorium te Maastricht, Bordeaux, Gent en Amsterdam. Hij geeft concerten in binnen- en buitenland. Op 3 december 2016 speelde hij een orgelconcert in de Notre-Dame de Paris en vorig jaar werd zijn 10de cd opgenomen in Le Havre met orgel en saxofoon, gespeeld door Katrijn Aper.

Luc Ooghe behaalde een Master in de Musicologie(K.U.L.). In 2010 behaalde hij een Master Doedelzak en Barokmusette met grote onderscheiding aan het Lemmensinstituut. Zijn hart gaat vooral naar de “oude muziek”. Als doedelzakspeler staat hij bekend om zijn variatiekunst en zijn meeslepende melancholische stijl. Hij is ook leraar aan de Academie van Gooik. Dit concert kunnen wij ten alle tijden aanprijzen en hopen u daar te ontmoeten.

Kaarten zijn te bekomen bij de koorleden of op bestelling via de E-mail van het koor of telefonisch.  In voorverkoop kosten de kaarten 10 EUR, kinderen tot 12 gratis.

Het concert gaat door in de Onze-Lieve-Vrouwkoor te Bonheiden.

 

17e Orgelconcert

orgelconcert 21 april 2017 kleinOp 21 april 2017 om 20h30 gaat voor de 17e maal ons orgelconcert door in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Bonheiden.  Dit maal hebben wij Nicolas De Troyer uitgenodigd om voor ons zijn interpretatie van enkele prachtige orgelwerken ten gehore te brengen.  Nicolas is momenteel titularis-organist in de St-Pauluskerk in Antwerpen, ons welbekend.  Eind mei brengen wij hem een tegenbezoek en verzorgen wij de misviering op 28 mei om 10h30 met hem als onze begeleider.  Hij is tevens verbonden als organist aan de Sint-Pieterskerk te Hamme en de Dominicanenkerk te Brussel.

Nicolas brengt niet alleen werk van enkele grote (orgel)componisten uit de Romantiek (19e eeuw), maar zoekt het ook dichter bij huis, niet alleen in tijd, maar ook in componisten.  Zo brengt hij ook werken van Belgische componisten uit de 20e eeuw, zoals Jaak Nicolas Lemmens.  Variatie en luisterplezier verzekerd dus.

Zoals steeds zorgt onze eigenste sopraan Ilse Van der Aa voor de presentatie en bent u na afloop van het concert uitgenodigd voor een glaasje.  Kaarten kosten 8 EUR in voorverkoop en 10 EUR aan de kassa.  Toegang voor kinderen tot 12 jaar is gratis.  En de kerk is steeds toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de leden van het Onze-Lieve-Vrouwkoor, via de website, via mail, of bij Remi Verreth (remi.verreth@skynet.be, 0479 40 74 77) en Christel Verreth (Christel.verreth@skynet.be).  Zelfs op facebook vind je ons.

Viaggio Italiano van ensemble a

Beste koorvrienden,

Het koor concerteert niet alleen zelf bij tijd en wijle, maar heeft ook de unieke gelegenheid om zelf concerten te organiseren, of jullie warm te maken voor wat muzikaal genot van eigen bodem.

Met veel plezier geven we jullie bij deze mee dat één van onze organisten, Ben Van Nespen, op 17 maart 2017 om 20h in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Bonheiden zal concerteren met ensemble a.

ensemble a neemt u met VIAGGIO ITALIANO mee op reis doorheen Italië, het beloofde land van cultuur, geschiedenis en levenskunst.
Italië is een bron voor de kunsten, die sinds de renaissance nooit opdroogde.
Al in de renaissance trokken de vele Italiaanse hoven en kerken de beste componisten en musici uit geheel Europa aan. In de loop van de 16de eeuw nam het plaatselijk talent steeds meer de plaats van de noorderlingen in. Vanaf dat moment bracht het schiereiland een permanente stroom van musici en componisten voort en ging de beweging in omgekeerde richting: Italië werd grootleverancier van muzikaal talent dat in heel Europa de toon aangaf.

De instrumentale muziek en instrumentenbouw kwam er tot ontwikkeling en resulteerde in schitterende meesterwerken.
ensemble a neemt het publiek mee in instrumentale composities uit Venetië, Rome en Napels. De muzikale dialoog staat hierbij centraal.

Zoals Italië menig kunstenaar inspireerde, hoopt ensemble a dat hun begeesterende vertolking ook u als luisteraar mag inspireren.

Iedereen is welkom op 17 maart 2017 in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Bonheiden.  Kaarten kosten 16 EUR en reserveren kan je via maddy@ensemble-a.be.  Meer informatie vind je ook op de website van ensemble a.