So, so, so….Vrolijk Kerstfeest!

Alhoewel we al meer dan 9 maanden niet meer echt samen konden zingen, zijn we elkaar niet vergeten. En dat hebben we met het initiatief van een koorlid deze week goed getoond. Mooier dan 1 van de 2 kerstvrouwen die de pakjes ging ronddragen konden we het zelf niet schrijven, dus hierbij haar kerstbrief:

“So, so, so, iedereen,
Ons werk zit erop. Ja, de kerstvrouwen van het Onze-Lieve-Vrouwkoor zijn sneller dan de Kerstman. Ze moesten ook niet van het hoge Noorden komen én ze mochten handelen in het licht. In het verborgene is dat natuurlijk veel moeilijker.
Het ‘sneeuwwit vogeltje’ kan zich nu nestelen in de ‘o zo mooie dennenboom’, want dan zijn zijn ‘takken wonderschoon’.
Dank aan iedereen die creatief aan de slag ging en zoiets van zichzelf wilde delen aan de andere koorleden. Dank aan de kerstvrouw, die in de hemel van Bonhei woont. Zij verzamelde alles, pakte hier en daar nog wat in en was dé GPS van dienst. Op de vraag: ‘Wilt gij niet mijnen bode zijn? en ‘Gij weet den weg?’, kon zij met recht en reden antwoorden: ‘Ik weet hem wel! din don don.’ Dank voor de gastvrijheid op den dorpel. Het was fijn om zovelen terug te zien.
We broeden nu op een idee om dit in 2021 te herhalen. Wees gerust dat ons ei wel zal gelegd zijn voor Pasen. Hopelijk doen er dan nog meer mensen mee, hoewel de opkomst van 19 geschenken geen slecht begin is natuurlijk. Geniet van wat je mocht ontvangen, maar vooral van de zekerheid dat, ondanks deze barre tijden, er nog verbondenheid schittert tussen onze koorleden.
Hartverwarmende groeten,
De andere kerstvrouw”

Omdat we jullie allen de mooie tekst van één van onze trouwe koorleden niet wilden onthouden, vinden jullie dit hieronder ook nog terug. Geniet ervan, zoals wij dat ook deden. En bij deze alvast een Zalige Kerst, Prettige Feestdagen en de Allerbeste Wensen voor 2021! (van de webmaster en het hele koor)

Corona spant de kroon
Bij grote pandemieën – en we zitten er midden in –
denken mensen na over wie ze zijn,
Covid 19 heeft ons in de ban – waar kwam het vandaan? –
Een onbekend virus heeft zich probleemloos weten te verplaatsen
Van Wuhan naar Hokaido – van Japan naar Zaventem –
van Brussel naar Londen en de hele wereld rond
tot zelfs in het Amerika van Trump…
Eerst was er de ontkenning …tot dan het virus toch wist toe te slaan…
Een eerste golf rolt over ons heen… mensen er komt een lockdown…
Iedereen haast zich .. in het warenhuis is er plots een race tegen de klok
met karren vol WC-papier komt men naar buiten….
Men draagt ze op handen de rollen, uit de kar in de auto waar gaan ze heen?
Elk wil zijn rol, elk wil zijn deel .
Vroeger, ja vroeger ademde ik, gewoon heel eenvoudig, in en uit en weer in en
weer uit,
nu draag ik een mondmasker en mijn bril is een dampscherm …
soms zie ik niet waarheen de wereld gaat…
Een tweede, een derde golf komt eraan, een wereldwijde pandemie, velen
halen het niet….
Maar er komt een vaccin – niet één maar vele –
warm of koud het kan ons niet deren,
Miljoenen worden ingeënt…
En zo komt een tijd dat het virus uittreedt,
dan zullen de klokken luiden
en komen we weer op straat –
eindelijk zullen we weer elkaar
omhelzen en knuffelen…..
eindelijk en als nooit voorheen…
JG

Advertentie

AFGELASTING – Orgel- en Pianoconcert

Door de maatregelen omtrent het Corona-virus wordt het Orgel- en Pianoconcert op vrijdag 17 april ek afgelast. We bekijken met de ganse organisatie of het eventueel mogelijk is om het concert op een latere datum in 2020 te laten doorgaan. We zullen hier ten gepaste tijde over communiceren.

Ondertussen wensen we jullie allemaal nog een zeer goede gezondheid en veel muziekplezier toe. We zien mekaar spoedig terug!

Orgel- en Pianoconcert

Op vrijdag 17 april 2020 kunnen we met z’n allen genieten van het 20ste Orgelconcert in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Bonheiden. Negentien concerten zijn hier ondertussen al aan vooraf gegaan met diverse combinaties zoals “orgel”, “orgel-zang”, “orgel-viool”, “orgel-percussie”, “orgel-sax”, “orgel-doedelzak”, “orgel-harp”, e.a.

Speciaal voor de 20ste verjaardag van dit Orgelconcert zal het een combinatie van “orgel-piano” worden. Voor dit toch wel bijzondere concert mogen wij beroep doen op een zeer gewaardeerd organist en tevens titularis van de Antwerpse Onze Lieve Vrouwkathedraal Peter Van de Velde, om het orgel te bespelen. Hij concerteert samen met de talentvolle pianiste Marianna Nevolovitsch, die afkomstig is van Sint-Petersburg.

Met deze 2 topmuzikanten kan het niet anders dan een prachtig concert worden. Zij brengen twee prachtige werken: Piano Concerto N°2 Op. 18 van Sergey Rachmaninov en het Concerto voor orgel en piano Op. 74 van Flor Peeters. Kaarten voor dit concert kosten 15€ en zijn te bekomen bij de leden van het Onze-Lieve-Vrouwkoor Bonheiden, via mail op “olvkoorbonheiden@outlook.com“, of via Gsm 0479 40 74 77 (Remi Verreth). Kinderen -12 jaar krijgen gratis toegang tot het concert.

Wij heten iedere concertliefhebber zeer hartelijk welkom op vrijdag 17 april 2020 in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Bonheiden (Dorpsplein 1). De deuren gaan open om 19h30 en het concert start om 20h. We verwachten dat het concert ongeveer 2h zal duren, inclusief een pauze van ongeveer 15 minuten. Parkeren kan op het kerkplein of op de parking De Meent (Waversesteenweg 29) op ongeveer 5 minuten wandelafstand van de kerk.

The Sound of Movies

Concert 24112019Wandel op zondag 24 november 2019 om 15u00 over de rode loper van de Onze-Lieve-Vrouwkerk te Bonheiden en geniet van ” The sound of movies “. Een filmmuziekfestijn u gebracht door het Onze- Lieve- Vrouwkoor in samenwerking met Katrijn Aper (saxofoniste), Rozemarijn Vanwijnsberghe (sopraan/soliste) en Erwin Van Bogaert (orgel en piano). Kaarten voor dit concert zijn te bekomen bij de koorleden of te bestellen via het contactformulier op de site, via mail (olvkoorbonheiden@outlook.com) of op telefoonnummers 0479 40 74 77 of 0485 32 66 06.   Ze kosten 10 EUR in voorverkoop.  Wij begroeten jullie graag vanaf 14u30.

Orgelconcert “Wind en Snaren”

OrgelConcert vrijdag 26 april 2019

Hier zijn we weer met het heuglijke bericht dat ook in 2019 het Onze-Lieve-Vrouwkoor een nieuwe editie van het orgelconcert kan aanbieden.

In samenwerking met Libertas presenteren we jullie dit jaar, op vrijdag 26 april 2019, een unieke combinatie van orgel en harp.  Sayaka Horië op orgel en Astrid Desantoine op harp zullen jullie verwelkomen met werken van onder andere J. Thomas, J.S.Bach, A.Hasselmans, F. Poenitz, W.F.Bach, C. Saint-Saëns, M. Tournier, E. Nevin, C.P.E. Bach, B. Andrès en G.F. Händel.  Zeker de moeite waard om ook dit jaar weer aanwezig te zijn.  We zijn ondertussen toe aan de 19e editie en wederom belooft het weer een pareltje te worden.

Kaarten kunnen besteld worden via de koorleden van het Onze-Lieve-Vrouwkoor, op nummer 0479 40 74 77 of via mail op olvkoorbonheiden@outlook.com.  In voorverkoop kosten ze 10 EUR.

Plan dus vrijdag 26 april 2019 van 20h tot 22h30 maar in je kalender en kom met ons mee genieten van de prachtige muziek die Sayaka en Astrid voor ons in petto hebben.

En voor degenen die het Onze-Lieve-Vrouwkoor ook nog eens graag in concert zien, kunnen we nu al vrijgeven dat we een nieuw concert plannen op zondag 24 november.  Meer informatie volgt later 🙂

 

Concert met orgel en doedelzak

Het Onze-Lieve-Vrouwkoor Bonheiden nodigt u uit op haar 18de editie van onze orgelconcerten op vrijdag 13 april om 20h30. Wij bieden u een concert aan met orgel en Vlaamse doedelzak, dat u gebracht wordt door het duo ” MEMENTO MEI ” bestaande uit Erwin Van Bogaert op orgel en Luc Ooghe op doedelzak.

Erwin Van Bogaert behaalde zijn diploma Laureaat Orgel aan het Lemmensinstituut en ook aan het conservatorium te Maastricht, Bordeaux, Gent en Amsterdam. Hij geeft concerten in binnen- en buitenland. Op 3 december 2016 speelde hij een orgelconcert in de Notre-Dame de Paris en vorig jaar werd zijn 10de cd opgenomen in Le Havre met orgel en saxofoon, gespeeld door Katrijn Aper.

Luc Ooghe behaalde een Master in de Musicologie(K.U.L.). In 2010 behaalde hij een Master Doedelzak en Barokmusette met grote onderscheiding aan het Lemmensinstituut. Zijn hart gaat vooral naar de “oude muziek”. Als doedelzakspeler staat hij bekend om zijn variatiekunst en zijn meeslepende melancholische stijl. Hij is ook leraar aan de Academie van Gooik. Dit concert kunnen wij ten alle tijden aanprijzen en hopen u daar te ontmoeten.

Kaarten zijn te bekomen bij de koorleden of op bestelling via de E-mail van het koor of telefonisch.  In voorverkoop kosten de kaarten 10 EUR, kinderen tot 12 gratis.

Het concert gaat door in de Onze-Lieve-Vrouwkoor te Bonheiden.

 

17e Orgelconcert

orgelconcert 21 april 2017 kleinOp 21 april 2017 om 20h30 gaat voor de 17e maal ons orgelconcert door in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Bonheiden.  Dit maal hebben wij Nicolas De Troyer uitgenodigd om voor ons zijn interpretatie van enkele prachtige orgelwerken ten gehore te brengen.  Nicolas is momenteel titularis-organist in de St-Pauluskerk in Antwerpen, ons welbekend.  Eind mei brengen wij hem een tegenbezoek en verzorgen wij de misviering op 28 mei om 10h30 met hem als onze begeleider.  Hij is tevens verbonden als organist aan de Sint-Pieterskerk te Hamme en de Dominicanenkerk te Brussel.

Nicolas brengt niet alleen werk van enkele grote (orgel)componisten uit de Romantiek (19e eeuw), maar zoekt het ook dichter bij huis, niet alleen in tijd, maar ook in componisten.  Zo brengt hij ook werken van Belgische componisten uit de 20e eeuw, zoals Jaak Nicolas Lemmens.  Variatie en luisterplezier verzekerd dus.

Zoals steeds zorgt onze eigenste sopraan Ilse Van der Aa voor de presentatie en bent u na afloop van het concert uitgenodigd voor een glaasje.  Kaarten kosten 8 EUR in voorverkoop en 10 EUR aan de kassa.  Toegang voor kinderen tot 12 jaar is gratis.  En de kerk is steeds toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de leden van het Onze-Lieve-Vrouwkoor, via de website, via mail, of bij Remi Verreth (remi.verreth@skynet.be, 0479 40 74 77) en Christel Verreth (Christel.verreth@skynet.be).  Zelfs op facebook vind je ons.

Viaggio Italiano van ensemble a

Beste koorvrienden,

Het koor concerteert niet alleen zelf bij tijd en wijle, maar heeft ook de unieke gelegenheid om zelf concerten te organiseren, of jullie warm te maken voor wat muzikaal genot van eigen bodem.

Met veel plezier geven we jullie bij deze mee dat één van onze organisten, Ben Van Nespen, op 17 maart 2017 om 20h in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Bonheiden zal concerteren met ensemble a.

ensemble a neemt u met VIAGGIO ITALIANO mee op reis doorheen Italië, het beloofde land van cultuur, geschiedenis en levenskunst.
Italië is een bron voor de kunsten, die sinds de renaissance nooit opdroogde.
Al in de renaissance trokken de vele Italiaanse hoven en kerken de beste componisten en musici uit geheel Europa aan. In de loop van de 16de eeuw nam het plaatselijk talent steeds meer de plaats van de noorderlingen in. Vanaf dat moment bracht het schiereiland een permanente stroom van musici en componisten voort en ging de beweging in omgekeerde richting: Italië werd grootleverancier van muzikaal talent dat in heel Europa de toon aangaf.

De instrumentale muziek en instrumentenbouw kwam er tot ontwikkeling en resulteerde in schitterende meesterwerken.
ensemble a neemt het publiek mee in instrumentale composities uit Venetië, Rome en Napels. De muzikale dialoog staat hierbij centraal.

Zoals Italië menig kunstenaar inspireerde, hoopt ensemble a dat hun begeesterende vertolking ook u als luisteraar mag inspireren.

Iedereen is welkom op 17 maart 2017 in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Bonheiden.  Kaarten kosten 16 EUR en reserveren kan je via maddy@ensemble-a.be.  Meer informatie vind je ook op de website van ensemble a.

Het leven zit vol verrassingen

Zoals elke dinsdag repeteerden wij op dinsdag 6 december 2016 braaf in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Bonheiden toen er om 21h ineens iets wonderlijks gebeurde…

de Sint bracht ons een bezoekje, en dit had hij te zeggen:

“LIEVE MENSEN ALLEMAAL, GOEIENAVOND

Sorry, dat ik hier zo maar binnenval, Jullie vragen zich zeker af  … wie komt hier ons ruste storen …

op dit late uur en … in deze stille nacht

Maar jullie laten zulke mooie klanken horen,

Gloria in excelsis deo … aan dit huizeke wil ik graag rusten … was mijn gedacht.

 

Hier staat wel een vermoeide man, ook al werkt die maar een week of 4 – 5 per jaar

ik kan u verzekeren, mijn job is lood en loodzwaar

Ik werk van sunset tot sunrise

Ik denk ook wel eens aan vakantie … vakantie in de bergen … vakantie met … edelweiss.

 

Slapen doe ik overdag, la nuit zal voor mij pas veel later beginnen

Doen jullie zo maar voort … Suszer die glocken nie klingen

en hela … el grillo buon cantore

Misschien zing ik de volgende keer dan wel mee, of misschien toch maar beter niet … of BF … bouche fermé.

 

Ik hoor de sopranen, de alten, de bassen en de tenoren,

Die vier samen … de fundamenten van alle  goeie koren

Beter dan hier kan het echt niet zijn, … het klinkt toch zo formidabel harmonisch

Halleluia, Hosanna in excelsis!

 

I like the flowers, ik hou van mensen, zoals ik hou van het orgelspel en jullie zang

Te vergelijken met … Glocken mit heiligem klang

canticorum jubilo

Wauw, wat mooi en … O la lalala … o che bon echo!

 

Lieve mensen Ik kom zeker nog wel eens terug … lang nadat deze winter is vergangen,

Neen, niet direct, nog een klein jaartje wachten, dus verwacht mij niet ce mois de mai

Vanaf morgen zit ik weer helemaal alleen, en … ge moogt het weten … Heimwee doet mijn hart verlangen

Schoon lieveke waar zijde gij!  Eres tu – dat ben jij!

 

Ik ben mijn leven al een eeuwigheid gewoon, en straks verdwijn ik weer helemaal van ‘t toneel,

En dan slenter ik dans le vent, seul dans la trop grande ville

May the stars illuminate my nights, ge ziet het … ik vraag niet veel

En dan kijk ik tevreden terug … ik was weer ,zoveel kinderen ter wille.

 

Oei Mevrouw de dirigente, de pauze is zeker bijna voorbij en moeten jullie nu terug gaan zingen?

Maar wees gerust, ik ga jullie niet langer ophouden

In deze zak zitten gewoon nog maar enkele dingen

Die zijn voor jullie, Tenminste als er seffens iemand mij helpt deze zak open te houden.

 

Beste mensen mijn tijd van gaan is gekomen

’t Is dus wachten tot volgend jaar op “nu zijt wellecome”

It’s time to go

Djo diri djo  e ho … die zeit is do

 

Lieve mensen ik heb alleen nog dit … met pijn in het hart, maar met een bijzonder genoegen

Ik zeg adieu  let there be peace on earth, … smile without a reason why

Bye, bye , bye. It’s time to say goodbye

We sure hope we will meet again

Bye bye good bye,

Let’s sing a bye, bye, good bye.”

 

Je ziet, zingen in het Onze-Lieve-Vrouwkoor is niet zonder verrassingen.

Terwijl we de Sint uitzwaaiden met enkele Sinterklaasliedjes, gingen onze gedachten al naar Kerstmis en de nachtmis van 24 december 2016 waar we weer het beste van onszelf zullen ten berde brengen.

Adventrijke groeten,

Jullie webmaster.